Jackova jahoda
Jahody s rebarborou & Jack Daniels Single Barrel whisky
Tento džem vytvořil šéfkuchář, Milo Pabiš, v rámci edice “Gentlejam od TOP šéfkuchářů”. Je výjimečná svojí netradiční whisky vůní, která krásně celý produkt dotváří. Milo spojil chuť jahod a rebarbory, doladil jí chutí BIO bourbon vanilky z Madagaskaru a na závěr všechno vyladil Jack Daniels Single Barrel – Tennessee whisky, která ještě před umístěním do čerstvě vypálených dubových sudů překapává kapku po kapce tři metry hrubou vrství dřevěného uhlí. Džem je sladší, a to i po samotné whisky, která je příjemná, s citrusovým nádychem a cereální sladkostí. Džem je méně alkoholický jako zbývající tři produkty z edece a konzistence je jemně hustá. Šéfkuchář Milo Pabiš doporučuje tento džem podávat k sýrům s modrou plísní, ke středně tvrdým a dlouho zřejícim sýrům, nebo k tepelně upraveným sýrům. Taktéž doporučuje podávat Jackovu Jahodu s krekry v kombinaci se solí a čokoládou, do tepelně připravených krémů jako je šodó nebo zabaione (vaječní punč). Pokud máte rádi sladké, doporučujeme tento džem zapracovat s mascarpone a ořechmi, nebo podávat k melounovému sorbetu.
Váha: 250g Obsah čistého alkoholu: 8,9% Obsah cukru: Výrobek obsahuje 31g cukru na 100g výrobku. Obsah ovoce: Vyrobeno ze 62g ovoce na 100g výrobku. Složení výrobku: rebarbora 41%, jahody 18%, cukr, limetka, pektín, BIO bourbon vanilka, Jack Daniel´s Single Barrel whisky (alk. 50% obj.) 10% Minimální trvanlivost: 1 rok od data výroby Skladov8ní: Uchovejte v suchu a chraňte před přímým slunečním světlem. Po otevření skladujte při teplotě +2°C až +10°C a spotřebujte do 14 dnů.