Jahodové sombréro
Jahody s mangem a tequilou
Tento džem, který vytvořil šéfkuchař Milo Pabiš v rámci edice “Gentlejam by TOP Chefs”, je specifický svou exotickou vůní. Na začátku ucítíte jahody, mango, pak přijde na řadu závan tequily a nakonec pomerančová příchuť likéru Cointreau. V džemu převažuje chuť alkoholu, ale nebojte se, nebude vás rušit, naopak vás příjemně překvapí. Konzistence je o něco tenčí, ale to byl záměr, aby se džem stal širokým spektrem použití. Šéfkuchař Milo Pabiš doporučuje podávat tento džem s trhaným vepřovým masem, grilovaným masem nebo kachním foie gra, nebo jako součást nápojů. Pokud hledáte sladkou kombinaci, pak jako přílohu s arašídovo-kokosovou nádivkou nebo jako přílohu k čokoládovým dortům.
Váha: 250g Obsah cukru: Výrobek obsahuje 0g cukru na 100g výrobku. Vyrobené ze 80g ovoce na 100g výrobku Obsah čistého alkoholu: 0,7% Složení produktu: Jahody 49%, mango 25%, tequila Olmeca Altos Plata (alk. 38% obj.) 6%, pomerančový likér Cointreau (alk. 40% obj.) 1,5%, agávový sirup, sůl, limetka, pektin. Minimální trvanlivost: 1 rok od data výroby Alergeny: Výrobek může obsahovat ořechy. Skladování: Uchovávejte v suchu a chraňte před přímým slunečním zářením. Po otevření uchovávejte při teplotě +2 °C až +10 °C a spotřebujte do 14 dnů.